a

"M i l a   C r e ş t i n ă"

Societate de caritate
Editură şi tipografie
 
Municipiul Fălticeni, str.Revoluţiei, bl.8,sc.B,ap.11, jud. Suceava
tef.0740494519; 0230-544533

bordurabordurabordura

CARITATE

  • Societatea vine în sprijinul a 400 de persoane deficiente şi defavorizate, acordând ajutoare materiale (îmbrăcăminte, alimente şi medicamente) de peste 2 tone şi un sprijin financiar de 2 miliarde anual;
  • Pentru formarea de fonduri activează: ateliere de sculptură şi mobilier; magazin bisericesc; tipografie şi editare de cărţi.
  • Obiectivul principal spre care este coordonată toată activitatea filantropică începând cu anul 1997 o constituie coparticiparea cu Parohia „Învierea Domnului”din Municipiul Fălticeni la ridicarea Catedralei Municipiului Fălticeni.
  • Filiala DOLHASCA, prin munca şi străduinţa Pr. Saftiuc Gheorghe, a fiinţat un Cămin pentru copii orfani, intitulat „Centrul de plasament”, având ca parteneri Direcţia pentru protecţia Copilului a judeţului Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. În acest cămin se asigură cazare, masă, educaţie pentru 25 copii proveniţi din familii dezmembrate. Pentru formarea de fonduri, filiala a înfiinţat un atelier de tîmplărie şi mobilier şi o fabrică de pâine ecologică.

a  a

 

  • Filiala PAŞCANI, jud.Iaşi, condusă de Pr. Cristea Dumitru, asigură săptămânal hrana pentru peste 200 de persoane deficiente (copii şi adulţi), ajutată de un Comitet de Femei. Pe lângă aceasta, ajută financiar persoanele deficiente pentru spitalizare şi procurarea de proteze. Vine în sprijinul familiilor sărace şi cu copii mulţi, ajutându-i să-şi plătească întreţinerea şi taxele şcolare pentru copii.

a  a